Jan Bertels: "We mogen inderdaad spreken van een zeer geslaagde werking deze zomervakantie, ondanks het soms mindere weer. Onze animatoren hebben weer het beste van zichzelf gegeven om de vele, zeer vele kinderen leuke spelmomenten te bezorgen.

Zonder dat we een bijzondere actie ondernomen hebben inzake promotie - de beste promotie is trouwens de mond-aan-mond reclame van de kinderen zelf - , is het aantal kinderen dat onze speelpleinwerking bezocht heeft weerom gestegen. Een pluim op de hoed van de jeugddienst, animatoren die alles verzorgd hebben. Het toont ook aan dat onze speelpleinwerking beantwoordt aan een maatschappelijke behoefte, en dat we als stad hierin moeten blijven investeren, ook in de toekomst".

Recordcijfers

Na het recordjaar 2013 (2674 deelnemers) hebben we voor de stedelijke vakantiewerking - onze grootste speelpleinwerking - dit jaar afgeklopt op een nieuw record, 2840 deelnemers dit jaar. Met zelfs een piekmoment van 149 kinderen op 3 juli. Gemiddeld hadden we 98 kinderen per dag op 'de sjallekes'.

De speelbuswerking - een speelbus die in de voormiddag en s'namiddags een andere locatie bezoekt - heeft weerom 356 kinderen weten te bekoren. Hierbij moeten we elk jaar attent zijn welke wijken, terreinen we het beste kunnen aandoen, gelet op de verschuivingen in de leeftijden van de kinderen. We volgen dit nauw op om 'bij de tijd' te blijven. De speelpleinwerking Diependaal heeft heeft ook zijn record gebroken, 621 deelnemers dit jaar. Een gemiddelde van 22 kinderen per dag voor deze speelpleinwerking.

De speelpleinwerking NoMo (Noorderwijk - Morkhoven) heeft dit jaar net niet het absolute record van verleden jaar gebroken, maar zit met gemiddeld 21 kinderen per dag toch op een mooie tweede plaats in de geschiedenis van deze speelpleingwerking.
 
Conclusie: meer dan 4200 kinderen die deze zomer genoten hebben van een
of andere vorm van onze vakantiewerking, die samen met onze animatoren
onvergetelijke speelmomenten beleefd hebben."